Våra övriga tjänster

Blommor

Begravningsceremonin är det tillfälle då anhöriga och vänner samlas för ett sista farväl. En vacker inramning gör mycket för stämingen och känslan under ceremonin. Att smycka kistan, kapellet eller kyrkan med blommor är ett sätt att hedra den avlidne och lindra sorgen hos nära anhöriga.

 

Du vill kanske själv välja florist och blomsterarrangemang. Men vill du ha förslag på blommor och typ av blomsteruppsättning hjälper vi dig gärna. Vi samarbetar med Begravningsblomma.se:

 

Begravningsblomma.se

 

Begravningsmusik

Musik är också en viktig del av begravningsceremonin. Ibland har den avlidne framfört önskemål om speciell musik vid sin begravning, andra gånger är det du tillsammans med andra närstående får välja musik.

 

Oftast finns en organist i kyrkan/kapellet som spelar orgel/piano. Vill ni ha hjälp med musiker/solister, står vi gärna till tjänst. Vi samarbetar ofta med www.solister.se när ni önskar sångare eller sångerskor.
Vi rekommenderar dig också att gå in på www.fondkistan.se/begravning/musik/ där du kan lyssna på omtyckta och vackra musikstycken. Musik och val av eventuella psalmer gör ni sedan i samråd med officianten. 

 

Annons i tidningen

En annons i tidningen är vanligt efter ett dödsfall. Det är dock inte någonting som säger att man måste ha en sådan. Ibland kanske det räcker att ringa vänner och anhöriga för att meddela dödsfallet och informera om begravningen.

Vi kan tillsammans mer er utforma annonsen som ni önskar eller så kan ni göra ett underlag själva och skicka till oss som vi sedan omvandlar till rätt annonsformat och därefter skickar tillbaks till er för korrekturläsning.

 

Gravsten

Vi samarbetar med Edurus för gravsten och textkomplettering på befintlig sten www.edurus.se 

Tillsammans med er utforma vi ett underlag för beställning av gravsten/textkomplettering som skickas till Edurus. Inom kort får ni hem ritningar, priser och ordererkännande för er valda sten/textkomplettering.